Hovedtreneren

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vår nye hovedtrener Rune Bjørnestad, lover å fortsette klubbens satsing på treninger for hele familien, men han vil også la utøvere med ambisjoner få lov til å konkurrere mer.

−Jeg gleder meg til å ta fatt, sier Rune og retter litt på det svarte beltet med tre gullstriper på.
Rune har vært med å trene Lista karateklubb i mange år allerede. Det nye nå er at han har fått det overordnede ansvaret for å legge opp treningsplaner, og sørge for at disse blir fulgt.

Stolte tradisjoner
Det er en helt vanlig torsdag i Listahallen. Utøverne er delt opp etter beltegrad, og har en trener hver. Hovedtreneren selv har satt seg øverst på tribunen med god utsikt til de vel 80 utøverne som terper renraku nede på parketten.
−Når jeg ser ut over denne gjengen slår det meg at vi allerede gjør veldig mye bra på trenersiden, sier han.
−Jeg er stolt av at vi har så mange høygraderte at alle som er her i dag får den oppfølgingen de trenger for å klare graderingen i vår. Jeg er også stolt av at store som små trener og oppfører på en måte vi kan være stolt av. Det er selvsagt litt uro i rekkene blant de aller minste, men stort sett synes jeg vi er veldig gode ambassadører for kyukoshinkai karate.

Vil dyrke frem vinnere
Den største utfordringen er å sørge for at de som vil satse og bli kjempegode får lov til det. Jeg kan likegodt benytte anledningen til å si at de som ønsker å konkurrere, enten i kamp eller kata, må si ifra. Så skal vi se hvordan vi kan legge ting til rette for dem.
Lista Karateklubb har flere NM-titler og i til og med et VM-gull i fight i samlingen sin. Rune tror sankingen vår av edelt metall vil fortsette i årene som komme