NM-klare Lista-gutter

Terje Knustad (26) og Rydyard Nygård (19) fra Lista Karateklubb er klare for NM i fullkontakt karate i Trondheim om knappe to uker.

LKK Fight 1Tekst og foto: Lista Karateklubb

−Kom an! Jobbe, jobbe, jobbe, sier trener Ivan Tobiassen mens de to kamphanene slår og sparker det de er gode for.

Det er nest siste fight-trening før norgesmesterskapet og Terje og Rudyard gir alt. Rudyard prøver seg med et spark som Terje blokkerer effektivt.

−Guarden, Rudyard. Husk garden, også når du sparker, formaner Tobiassen.

Rudyard nikker så en skur av svettedråper løsner fra panna hans og hagler mot golvet i gymsalen på Farsund Ungdomsskole.

Rudyard Nygård vil trolig vekke oppsikt når han stiller i NM med gult belte på drakta. 19-åringen er bare halvveis til svart, men viser så gode takter på trening at Terje Knustad ikke er i tvil om at det er riktig å ta ham med til Trondheim.

− Jeg synes det er kjempekult at en gulbelte som har jobbet knallhardt og trent veldig bra de siste årene allerede nå er på et nivå der han kan sendes til NM, mener Terje.

Rudyard kunne godt ha klart seg uten all oppmerksomheten, og lar treningskameraten ta seg av snakkingen.

Terje skal gå i klassen «minus 70», såkalt lettvekt, mens Rudyard stiller i mellomvekt (70-80 kg)

Siden dette er hans første stevne ble Rudyard meldt på i klassen for fullkontakt med begrensninger, mens Terje deltar i fullkontakt med knockout.

Vinneren er han som klarer «knocke» ut motstanderen eller påføre ham så store smerter at han ikke kan fortsette uanfektet.

−Hovedforskjellen er at i min klasse går vi uten, leggbeskyttere og hansker, og muligens uten hjelm. I Rudyard sin klasse er det mer beskyttelse, hjelm og det er ikke lov å sparke med full kraft mot hodet. Ellers er det nøyaktig samme grunnlaget for kampavgjørelsene.

−Og hvordan vil Rudyard gjøre det da?

−Det kan gå veldig bra, for han er veldig kjapp, og har fine low-kick som ofte treffer, gliser Terje som vet hva han snakker om etter å ha deltatt både i NM og VM tidligere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA LKK Fight 3 LKK Fight 2